> Print deze pagina

Home > Leerkrachten > Leerkracht in Beeld

Leerkracht in Beeld

Op deze pagina laten we leerkrachten aan het woord die werken op een Nederlandse school in het buitenland of op een Europese school. Hoe ervaren zij het om in het buitenland te werken? Wat zijn hun mooiste ervaringen en wat zijn de grootste uitdagingen?

Brussel - België

Frits van der Ree werkt al 19 jaar als leraar in het buitenland. Nadat hij gewerkt heeft in Curaçao en Brunei geeft hij nu les op de Europese School Brussel IV.

Lees meer

Shanghai - China

Cindy de Borger geeft les aan de jongste kinderen op de Shanghai Dutch School, die geïntegreerd is bij de Britse internationale school.

Lees meer

ES Luxemburg

Het buitenlandavontuur van Dian van Hoof is inmiddels behoorlijk lang. Op dit moment geeft Dian les aan kleuters op de Europese school in Luxemburg.

Lees meer

Muscat - Oman

Melissa Al-Koubaisy werkt sinds 2011 in Oman. “Reizen heeft altijd al in mijn bloed gezeten."

Lees meer

Scholenzoeker

Benieuwd waar de 200 Nederlandse scholen in het buitenland staan? Gebruik de Scholenzoeker!

Lees meer

Aberdeen - Schotland

Bert Smits werkt al ruim 20 jaar in het Nederlands onderwijs in het buitenland. Sinds begin 2014 werkt hij op de International School of Aberdeen.

Lees meer

Southern California - VS

Janneke en Sacha werken voor de Dutch School of Southern California, waar kinderen Nederlandse taal- en cultuurlessen volgen.

Lees meer

Yogyakarta - Indonesië

Voordat Sabine Spijker naar Indonesië verhuisde, werkte ze in Suriname. Inmiddels woont ze alweer vier jaar in Yogyakarta.

Lees meer

Oranjestad - Aruba

Wendy Jongstra-Maessen vertrok van Roermond naar Aruba. Ze werkt sinds 2008 op het Schakel College op Aruba waar zij inmiddels schoolleider is.

Lees meer

Delen via: