> Print deze pagina

Home > Nieuws en Media > Nieuws > Koningin Beatrix bij jubileum Europese School Bergen

Koningin Beatrix bij jubileum Europese School Bergen

14-03-2013

Hare Majesteit Koningin Beatrix heeft dinsdag de viering bij van het 50-jarig bestaan van de Europese School Bergen bijgewoond.


Foto: Jerry Lampen

De Koningin maakte tijdens haar bezoek een rondgang door de school, waarbij leerlingen een deel van de musical opvoerden en science-projecten lieten zien. Bijzonder detail is dat hare majesteit in 1978, toen nog als prinses, de nieuwbouw van de Europese School in Bergen opende.

Deze week vinden op school meer activiteiten plaats, zoals een musical, een 'spectacle de la Francophonie', een 'science afternoon' en een proeverij van Europese gerechten. Verder komen de schrijvers Sjoerd Kuyper en Marjolijn Hof naar de school voor een klassenbezoek aan de groepen 3 tot en met 8. De week wordt op 16 maart afgesloten met een reünie.

De Europese School is opgericht door de Europese Unie en biedt meertalig onderwijs aan kinderen van werknemers van Europese instellingen en internationale bedrijven. Ook Nederlandse kinderen kunnen worden toegelaten. Momenteel zitten zeshonderd leerlingen van vijftig verschillende nationaliteiten op de school.

Terug naar overzicht