> Print deze pagina

Home > Nieuws en Media > Nieuws > Vacature China - docent Nederlands

Vacature China - docent Nederlands

08-08-2017

Shanghai Dutch School at BISS Puxi in Shanghai te China zoekt per 1 januari 2018 een fulltime docent IB Dutch First Language/Nederlands eerstegraads (25 lesuren).

Algemene informatie
British International School Shanghai, te Puxi (BISS) is een gerenommeerde internationale school in het stadsdeel Puxi. BISS maakt deel uit van Nord Anglia Education Limited, een wereldwijd opererende scholengroep. BISS Puxi is een grote en moderne school die werkt volgens de uitgangspunten en strategieën van het ‘Quality First Teaching Plan’, waarbij een zeer hoge standaard van klassenpraktijk wordt nagestreefd. 

Shanghai Dutch School (SDS) is een afdeling van BISS Puxi en verzorgt Nederlands onderwijs aan Nederlandse en Vlaamse kinderen in de leeftijd van 2 t/m 18 jaar, tijdens de reguliere lestijden van BISS. Op SDS werken we met een thematisch, concentrisch en taakgericht curriculum, dat de docenten grotendeels zelf ontwikkelen. In het voortgezet onderwijs worden de leerlingen opgeleid tot het behalen van het diploma IGCSE-Dutch en vervolgens IB-Dutch. Beide examens worden op first language niveau afgenomen.

Via Nord Anglia University worden leerkrachten uitgedaagd tot een levenlang leren. De school biedt een breed scala van op maat gemaakte leermogelijkheden voor alle leerkrachten: specifieke cursussen, online netwerken met andere docenten uit de hele wereld en regionale lerarenconferenties. Ook binnen BISS Puxi krijgen docenten de kans zich te ontwikkelen middels diverse coachingstrajecten en ‘professional learning communities’.

Functie
Functie-inhoud docent voortgezet onderwijs:

 • Het verzorgen van thematisch opbrengstgericht en taakgericht onderwijs aan groep 8 en alle leerjaren van het voortgezet onderwijs in het vak Nederlands.
 • Het ontwikkelen van thematische, taakgerichte meerweekse lesmodules voor KS3, KS4 en KS5 in het vak Nederlands.
 • Het verder ontwikkelen van de concretisering van de doorgaande leerlijn van groep 8 t/m voortgezet onderwijs klas 6 voor het vak Nederlands.
 • Het begeleiden van een BISS-mentorgroep in het Engels.

Overige taken en verantwoordelijkheden:

 • Het kunnen formuleren van heldere en meetbare doelstellingen.
 • Het ontwerpen en analyseren van formatieve- en summatieve assessments.
 • Het rapporteren van de leeropbrengsten aan leerlingen, directie en ouders.
 • Naar aanleiding van de leeropbrengsten een passend en uitdagend programma kunnen ontwikkelen, gebruik makend van diverse studieboeken en naslagwerken.
 • Het geven van opbouwende en gerichte feedback aan de leerlingen.
 • Het kunnen verzorgen van onderwijs in de Engelse taal.
 • Het organiseren en uitvoeren van één naschoolse activiteit per week.

Profiel
Wij zoeken een enthousiaste, flexibele, analytische en zelfstandige leerkracht die hoge verwachtingen heeft ten aanzien van de studenten, collega’s en zichzelf. De kandidaat heeft een gezond gevoel voor humor en een groot relativeringsvermogen. Het is belangrijk dat de kandidaat zich thuis kan voelen in een internationale en Engelstalige schoolomgeving en geen ‘9 tot 5 mentaliteit’ heeft.

 

Functie-eisen docent voortgezet onderwijs:

 • Minimaal een eerstegraads bevoegdheid in het vak Nederlands of minimaal een tweedegraads bevoegdheid in het vak Nederlands met aantoonbare ervaring in het IB Diploma Programma Dutch A (Language and Literature).
 • Minimaal twee jaar onderwijservaring in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs (klas 4 – 6).
 • Goede spreek- en schrijfvaardigheid in de Engelse taal.

Aanbod
In ruil voor je passie en het geven van kwalitatief goed onderwijs biedt BISS Puxi een inspirerende en veilige leer- en werkomgeving met een zeer competitief westers salaris en zeer goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Het betreft een expatcontract voor minimaal twee jaar met een volledige vergoeding voor de huisvesting, zorgverzekering voor het hele gezin, een extra leefvergoeding, jaarlijkse reiskostenvergoeding voor het hele gezin en kosteloos onderwijs voor eigen kinderen op BISS Puxi. Bij het succesvol volbrengen van een contractperiode van twee jaar wordt een ‘gratuity bonus’ uitgekeerd.
Bij goed functioneren kan het contract steeds met twee jaar verlengd worden. 

Sollicitatieprocedure

De werving & selectie voor deze vacature verloopt via de school. NOB is niet betrokken bij de sollicitatieprocedure. 
Indien u voldoet aan de gestelde functie-eisen zien we graag uw sollicitatiebrief in het Nederlands, curriculum vitae in het Engels en een pasfoto tegemoet. 
Kandidaten met een andere achtergrond worden niet in overweging genomen. 
De sollicitatiegesprekken worden gevoerd via Skype en zullen plaatsvinden vanaf  9 oktober 2017. 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Naam: Mevr. Chris Samsom, directeur SDS
Telefoonnummer: +86 18221614554
E-mailadres: c-samsom@bisspuxi.com
Website: www.bisspuxi.com 

Sollicitaties graag richten aan onder vermelding van Application Teacher IB Dutch:

Naam: Mrs. Chris Samsom, Head of Shanghai Dutch School
Adres: 111 Jinguang Rd, Huacao Town, Minhang, 201107, Shanghai P.R. of China
E-mailadres: hrshrecruit@bisspuxi.com

 

Sluitingsdatum voor reacties: 29 september 2017

Informatie over de omgeving
Shanghai is een bruisende metropool waar de Oosterse en Westerse cultuur samenkomt. Het is een miljoenenstad met vele culturele bezienswaardigheden, restaurants, spa’s en een uitgebreid nachtleven. Vanuit Shanghai zijn in de weekeinden en vakanties prachtige reizen te maken. Voor de avonturier is deze stad een grote uitdaging met ongekende mogelijkheden. 

De school is gesitueerd in een buitenwijk waar het ook met kinderen aangenaam vertoeven is. Er zijn tal van mogelijkheden voor uitstapjes en activiteiten op het gebied van sport en spel voor het hele gezin.


 
 
 
 
 

 Ga je voor het eerst werken in het buitenland? Lees de ervaringsverhalen van leerkrachten die je voorgingen in Leerkracht in Beeld!

 

 
 
 
 

 

Terug naar vacatureoverzicht

Delen via: