> Print deze pagina

Home > Nieuws en Media > Nieuws > Vacature Duitsland - leerkracht bovenbouw primair onderwijs

Vacature Duitsland - leerkracht bovenbouw primair onderwijs

20-07-2017

Stichting NTC Berlijn zoekt per onmiddellijk een leerkracht bovenbouw: groep 3-8.

Algemene informatie
De Stichting Nederlandse Taal en Cultuur in Berlijn verzorgt sinds 1993 Nederlandse taal- en cultuurlessen voor Nederlandstalige kinderen van 4 tot 14 jaar. Ons NTC-onderwijs heeft als doelstelling aan te sluiten bij het basisonderwijs in Nederland. Meer informatie kun je vinden op onze website.

Functie
Wij zoeken een collega ter ondersteuning van groep 3-8 voor de locatie in Berlijn-Prenzlauer Berg voor 1 lesdag per week (à drie uur).

Profiel
Wij zoeken een enthousiaste nieuwe collega voor groep 3-8 voor de locatie in Prenzlauer Berg, die voldoet aan de volgende criteria:

• beschikbaar vanaf schooljaar 2017-2018 (start 7 september);
  • beschikbaar voor 1 lesdag per week (à drie uur);
  • in bezit van een afgeronde PABO-opleiding;
  • eventuele beschikbaarheid, om als invalster op de locatie Wilmersdorf te werken (à 2 uur per week, of zaterdags 4 uur eenmaal per maand);
  • uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden;
  • pedagogische fijngevoeligheid voor de tweetalige grotere kinderen;
  • kennis van de Duitse taal is van voordeel;
  • woonachtig in Berlijn is van voordeel (daar de vacature een parttime functie is).

​Aanbod
Wij bieden:

• een enthousiast en gemotiveerd team;
  • een internationale werkomgeving met Nederlandse/Duitse leerlingen en ouders;
  • werkopdracht op zelfstandige basis.

Sollicitatieprocedure

Voor meer informatie of het insturen van sollicitaties kunt u contact opnemen met Herman Verpalen (directeur).
Mailadres: hermanverpalen@gmx.de

Sluitingsdatum voor reacties: 31 augustus 2017.

Informatie over de omgeving
Berlijn is een bruisend jonge stad met een aanzienlijk cultureel aanbod. Er woont een grote Nederlandse community zowel in het voormalige Oosten als ook Westen, vandaar onze twee locaties in Prenzlauer Berg en Wilmersdorf. Op beide locaties heerst een heuse Nederlandse-School-stemming onder de leerlingen en ook onder de ouders, waar wij erg trots op zijn. De echte Nederlandse feestdagen en culturele events worden enthousiast voorbereid en gevierd (koningsdag, kinderboekenweek, sinterklaas, kerst,…).

Ga je voor het eerst werken in het buitenland? Lees de ervaringsverhalen van leerkrachten die je voorgingen in Leerkracht in Beeld!

Terug naar vacatureoverzicht

Delen via: