CultQuest > De cultuurgame van NOB!

CultQuest is een online game die door NOB is ontwikkeld voor NTC-leerlingen in de leeftijd van 11 tot 14 jaar. Via www.cultquest.nl kunnen diverse interactieve games gespeeld worden. Afhankelijk van het gameformat werken leerlingen individueel of in een groepje. Tijdens het spelen van de games kunnen leerlingen punten scoren die ze vervolgens kunnen gebruiken om hun eigen avatar vrij te spelen of te pimpen.

Waar gaat CultQuest inhoudelijk over?
Het immaterieel cultureel erfgoed van Nederland en Vlaanderen staat centraal in CultQuest. Dit houdt in dat Nederlandse tradities en Vlaamse gewoonten aan bod komen. Aan de hand van een thema worden verschillende onderwerpen besproken. De gameformats zijn gebaseerd op het reproduceren van kennis, het onderzoeken, vergelijken en zichzelf positioneren ten opzichte van aspecten van het immaterieel cultureel erfgoed.

Deze cultuurgame is bedoeld om leerlingen thuis of op school aan het werk te zetten ter voorbereiding op een gesprek of andere activiteiten in de klas. De kinderen gaan op onderzoek uit en ontdekken en leren meer over de Nederlandse en Vlaamse tradities en gewoonten.

Ik geef les op een Nederlandse school in het buitenland. Hoe kom ik aan een account?
Om als leerkracht in te kunnen loggen heb je een gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord nodig. Deze kan vanaf 1 september worden aangevraagd door een e-mail te sturen aan cultquest@stichtingnob.nl. Vermeld daarbij de volgende gegevens:

  • e-mailadres
  • voor- en achternaam
  • naam school

Waar kan ik inloggegevens voor mijn leerlingen aanvragen?
Als leerkracht maak je in de CultQuest omgeving je eigen klas aan. Aan die klas voeg je vervolgens je leerlingen toe. Vervolgens ontvangen leerlingen via een geautomatiseerde e-mail hun inloggegevens.

Waar kan ik de instructievideo's vinden?
Ga voor de instructievideo's naar de relevante links aan de rechterkant van deze pagina of naar het YouTube kanaal van NOB

Een Lerarenhandleiding in PDF staat bij Relevante Downloads. 

Ik heb een vraag / probleem met inloggen. Bij wie kan ik terecht?
Stuur een e-mail aan CultQuest en wij komen zo snel mogelijk bij je terug met een antwoord. Vermeld naast je naam ook de naam van de school.Delen via:

Contact

 

Jokelien Vles

Communicatieadviseur
+31 (0)6 34 99 56 05
Stuur een bericht