Introductiecursus Bekwaamheidstraject PO

Werk je als onbevoegd leerkracht op een NTC-school? Wil je graag aan je vaardigheden werken, maar ben je niet in de gelegenheid om een twee- of vierjarige Online Pabo-opleiding te volgen? Het Bekwaamheidstraject biedt je de mogelijkheid om een verkorte, part-time opleiding volgen waarmee je je kennis aanzienlijk vergroot. De introductiecursus is de kick-off van dit traject, een 18 maanden durend online studietraject met een fysieke startbijeenkomst in Egmond aan Zee.

Tijdens deze introductiecursus:

  • maak je kennis met je docenten en je medestudenten;
  • raak je wegwijs in Moodle, de online leeromgeving;
  • worden studiegroepen gevormd waar je de rest van het traject online mee samenwerkt;
  • maak je een start met enkele vakken die je volgt tijdens het traject.

Over het Bekwaamheidstraject

Het Bekwaamheidstraject is een professionaliseringsmogelijkheid voor niet-bevoegde leraren en behelst de vakken Nederlands die op de Pabo (hbo-opleiding leraar basisonderwijs) te volgen zijn. Er wordt aan eigen vaardigheden gewerkt met bekwaamheidsdossiers. Ook vakken als Nederlands als tweede taal, leerpsychologie en beginnend en voortgezet schrijven, lezen, spreken en luisteren komen aan bod. Het Bekwaamheidstraject wordt aangeboden via e-learning en wordt in opdracht van NOB aangeboden door Hogeschool Inholland. Het traject kost de deelnemer 1500 euro, exclusief studiemateriaal. Daarnaast subsidieert NOB 1500 euro per deelnemer van een bij NOB aangesloten school.

Aanmelden

Heb je belangstelling voor het volgen van het Bekwaamheidstraject? Bekijk dan de uitgebreide informatie op BRON. Of stuur een mail naar Angelique Hoogstrate met de vraag om informatie. Als je niet werkzaam bent op een bij NOB aangesloten school in het buitenland kun je tegen een meerprijs deelnemen aan het traject. Bij inschrijving voor het Bekwaamheidstraject ben je direct geregistreerd voor de introductiecursus op de Bijscholing in Egmond aan Zee en wordt ook je kamer in Zuiderduin gereserveerd. Je hoeft je dus niet aan te melden via het inschrijvingsformulier van de Bijscholing.