Een najaar vol regiobijeenkomsten

18 oktober 2018

Onlangs vond er nog één in New Jersey plaats en in november staan maar liefst drie regiobijeenkomsten van bij NOB aangesloten scholen op de planning, georganiseerd voor én door scholen. NOB zal bij al deze bijeenkomsten aanwezig zijn en een bijdrage leveren.

Op een regiobijeenkomst komen twee of meerdere 'naburige' scholen bij elkaar om kennis uit te wisselen, te netwerken en eventueel een training of workshops te volgen. Het is voor de medewerkers van een school een uitgelezen kans om te sparren met collega’s: een kans die ze lang niet altijd in de buurt hebben. NOB ondersteunt regelmatig regiobijeenkomsten van aangesloten scholen, zowel op inhoudelijk, organisatorisch als financieel gebied. Deelnemers zijn meestal erg te spreken over regiobijeenkomsten: “Het is heel fijn om mensen te ontmoeten die in dezelfde context werken en ervaringen te kunnen uitwisselen", aldus Sara Castalein, die in maart deelnam aan een regiobijeenkomst in Kigali, Rwanda. "Ook op menselijk vlak heeft netwerken veel meerwaarde. Het is ongelooflijk hoe dichtbij elkaar je komt te staan in een paar dagen. Ik heb nog steeds contact met de mensen die ik toen ontmoette.”

Vier regiobijeenkomsten na elkaar
Slechts enkele weken geleden vond een goedbezochte regiobijeenkomst plaats in New Jersey, georganiseerd voor scholen in de Verenigde Staten en in november staan nog drie bijeenkomsten op de planning. Op 10 en 11 november vind in Genève een regiobijeenkomst plaats, waar scholen uit heel Europa samenkomen om zich onder leiding van filosoof en cabaretier Paul Smit te laten inspireren. Hierna volgt een kleinschalige ééndaagse regiobijeenkomst in London op 17 november, waar scholen onder andere in zullen gaan op de recent gelanceerde NTC-Leerlijn. Tenslotte vindt van 16 tot en met 18 november een regiobijeenkomst in Bangkok plaats, waar verschillende scholen uit Azië een weekend vol interessante workshops voor de boeg hebben.


Deelnemers aan de recent gehouden regiobijeenkomst in New Jersey