Inschrijving NOB Bijscholing 2018 geopend

05 februari 2018

Van 8 t/m 10 juli 2018 vindt in Egmond aan Zee voor de 32ste keer de NOB Bijscholing plaats, met dit jaar als thema "Volle kracht vooruit". Vandaag is het definitieve cursusaanbod bekendgemaakt en de inschrijving geopend. 

Ook dit jaar is weer een gevarieerd cursusaanbod samengesteld, bestaande uit 17 verschillende cursussen zoals Teach like a champion  en Introductie in het NTC-onderwijs. Naast het volgen van een cursus staat de uitwisseling van ervaringen tussen deelnemers centraal. Voor velen die werkzaam zijn in het Nederlands onderwijs in het buitenland vormt de Bijscholing hét jaarlijkse moment waarop ze kunnen bijpraten en uitwisselen met hun wereldwijde collega's. De vorige Bijscholing had deelnemers van ruim 100 verschillende scholen, verspreid over heel de wereld. 

Het programma en het definitieve cursusaanbod van de Bijscholing vind je hier, evenals informatie over het aanmeldproces en de kosten


(foto: NOB Bijscholing 2017)

Waarom de Bijscholing?
Professionalisering vanuit het buitenland is best lastig. Andere scholen en opleidingsmogelijkheden in Nederland zijn vaak (letterlijk) ver weg en je werkt in een unieke situatie waar veel beschikbaar scholingsaanbod niet op aansluit. Daarom is investering in de professionalisering van iedereen die werkzaam is in het Nederlands onderwijs in het buitenland voor NOB essentieel. De Bijscholing vormt hier het jaarlijkse hoogtepunt van.