NOB organiseert digitale Vliegende Startdag op donderdag 2 juli

07 mei 2020

Ieder schooljaar vliegen er leraren uit naar het buitenland, een deel van hen voor het eerst. Het wonen en werken in een nieuw land is een leuke uitdaging, maar elke nieuwe baan is wennen en vergt voorbereiding. Daarom organiseert NOB jaarlijks de Vliegende Startdag, speciaal voor alle leraren en schoolleiders die voor het eerst in het buitenland gaan werken. Dit jaar vindt de Vliegende Startdag digitaal plaats op donderdagmiddag 2 juli.

De insteek van deze voorbereidingsdag is maatwerk, van elke deelnemer staat de eigen situatie centraal. In welk land gaan ze werken, in welk type school komen ze terecht, waar zijn nog vragen over?  

Een vast onderdeel van de Vliegende Startdag is het omgaan met “cultuurschok”, daarnaast komen inhoudelijke punten met betrekking tot het onderwijs en werkgeverschap aan bod. Ook is er uitgebreid ruimte voor praktische zaken: pensioen, inspectie en de rol van NOB.  

Jaarlijks wordt deze dienst door deelnemers goed gewaardeerd, met name de uitwisseling is van extra meerwaarde. Zo kunnen gelijkgestemden overleggen en elkaar bevragen: een prettige aanvulling op de voorbereiding. Daarnaast hebben de starters aan elkaar al een klein netwerk, dat gedurende de nieuwe baan benut wordt.

Aanmelden?
De dag duurt van 13.00 tot +/- 18.00. Voorwaarde voor aanmelding is dat de nieuwe werknemer gaat werken (en dus ook is aangenomen) op een bij NOB aangesloten school. Deelname is geheel gratis! Ook werkgevers kunnen hun nieuwe werknemers aanmelden! Lukt het niet om op 2 juli deel te nemen? Neem dan even contact op met Yvonne Bendermacher-Dekkers, dan onderzoeken we een oplossing op maat.

Ben je werkgever, en heb je behoefte aan een handig hulpmiddel om je nieuwe werknemer op te vangen? Ga dan naar het (besloten) scholenplatform Globus!