Organisatie

Vanuit Voorburg ondersteunen we het netwerk voor Nederlandse scholen wereldwijd en de Nederlandse afdelingen van de Europese scholen. De adviseurs voor de Nederlandse scholen en de Europese scholen zijn in gelijknamige afdelingen georganiseerd. De medewerkers verantwoordelijk voor communicatie en financiën vormen de staf. De directeur-bestuurder geeft leiding aan de organisatie en onze Raad van Toezicht houdt vanuit de samenleving toezicht op het maatschappelijk resultaat van NOB. 

 

NOB is sinds 1980 de spil van een wereldwijd netwerk voor Nederlands onderwijs in een internationale context. Ons onderwijs biedt vandaag de dag ruim 14.000 kinderen en jongeren op 200 scholen en onderwijsinstellingen in het buitenland een goede aansluiting op het onderwijssysteem bij een eventuele terugkeer én houvast bij de ontwikkeling van hun wereldburgerschap vanuit hun Nederlandse of Vlaamse wortels. Zo verkrijgen ze het zelfbewustzijn en de communicatieve vaardigheden die de internationaliserende samenleving nu en in de toekomst van hen vraagt, en kunnen ze grenzenloos groeien. Waar ze vandaag ook zijn en morgen naartoe gaan.Meer weten over het team van NOB? Klik op één van de medewerkers voor meer informatie en contactgegevens.

Directie en staf


Hanneke Teekens       
Bestuurder a.i.


Joeri Voogt 
Communicatieadviseur


Lex Stijl   
Directeur a.i.


Laura Muis   
Communicatieadviseur


Bert van den Eijkel 
Controller


Lisa Prins   
Communicatieadviseur


Elie Kabagema 
Financiële administratie 


Sun de Jong       
Directieassistent/     
Officemanager

Team Nederlandse scholen wereldwijd


Alinda de Beus
Bestuurlijk adviseur


Ine de Mulder
Onderwijsadviseur


Nasra Juma Shambe 
Secretaresse


Angelique Hoogstrate
Onderwijsadviseur


Jochem Kuiper
Onderwijsadviseur 


Roosmarijn de Boer    
Bestuurlijk adviseur


Barbara van Dorp
Onderwijsadviseur


Marlou Bijlhout 
Onderwijsadviseur


Wytze Niezen
Onderwijsadviseur


Everdiene Geerling
Onderwijsadviseur 


Michel Kregel 
Bestuurlijk adviseur


Yvonne Bendermacher-Dekkers 
Adviseur werving en selectie

Team Europese Scholen


Els Duffhues 
Bestuurlijk adviseur


Jessica Kikken 
Bestuurlijk adviseur


Dorien ten Brink
HR-adviseur


Sigrid Goertz 
Secretaresse/HR-assistente


VISIE

Moedertaalonderwijs helpt kinderen en jongeren zich optimaal te ontwikkelen, waar ze vandaag ook zijn en morgen naar toe gaan.

MISSIE

Het waarborgen van goed Nederlands onderwijs wereldwijd, door kennis en ervaring te bundelen, ontwikkelen en te vertalen naar inspirerende ondersteuning op maat.wereldbollen

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht houdt vanuit de samenleving toezicht op het maatschappelijk resultaat van NOB. De Raad bestaat momenteel uit vijf leden.

Lees meerBekostiging

NOB voert haar werkzaamheden uit in opdracht van het Ministerie van OCW. De basis hiervoor is de Regeling Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland.

Lees meer