Organisatie

Vanuit Voorburg ondersteunen we het netwerk voor Nederlandse scholen wereldwijd en de Nederlandse afdelingen van de Europese scholen. De adviseurs voor de Nederlandse scholen en de Europese scholen zijn in gelijknamige afdelingen georganiseerd. De medewerkers verantwoordelijk voor communicatie en financiën vormen de staf. De directeur-bestuurder geeft leiding aan de organisatie en onze Raad van Toezicht houdt vanuit de samenleving toezicht op het maatschappelijk resultaat van NOB.

 

NOB is sinds 1980 de spil van een wereldwijd netwerk voor Nederlands onderwijs in een internationale context. Ons onderwijs biedt vandaag de dag ruim 14.000 kinderen en jongeren op 200 scholen en onderwijsinstellingen in het buitenland een goede aansluiting op het onderwijssysteem bij een eventuele terugkeer én houvast bij de ontwikkeling van hun wereldburgerschap vanuit hun Nederlandse of Vlaamse wortels. Zo verkrijgen ze het zelfbewustzijn en de communicatieve vaardigheden die de internationaliserende samenleving nu en in de toekomst van hen vraagt, en kunnen ze grenzenloos groeien. Waar ze vandaag ook zijn en morgen naartoe gaan.Meer weten over het team van NOB? Klik op één van de medewerkers voor meer informatie en contactgegevens.

Directie en staf


Karen Peters
Directeur-bestuurder


Laura Muis
Communicatieadviseur


Bert van den Eijkel
Controller


Lisa Prins
Communicatieadviseur 


Elie Kabagema
Financiële administratie


Sun de Jong
Directieassistent/Officemanager 


Joeri Voogt
Communicatieadviseur

Team Nederlandse scholen wereldwijd


Alinda de Beus
Bestuurlijk adviseur


Ine de Mulder
Onderwijsadviseur


Roosmarijn de Boer  
Bestuurlijk adviseur


Angelique Hoogstrate
Onderwijsadviseur


Jochem Kuiper
Onderwijsadviseur


Ruud Kouijzer
Bestuurlijk adviseur


Barbara van Dorp
Onderwijsadviseur


Marlou Bijlhout 
Onderwijsadviseur


Wytze Niezen
Onderwijsadviseur


Everdiene Geerling
Onderwijsadviseur


Nasra Juma Shambe
Secretaresse


Yvonne Bendermacher-Dekkers
Adviseur werving en selectie

Team Europese Scholen


Els Duffhues 
Bestuurlijk adviseur


Jessica Kikken 
Bestuurlijk adviseur


Paula de Wolff
HR-adviseur


Sigrid Goertz 
Secretaresse/HR-assistente


VISIE

Moedertaalonderwijs helpt kinderen en jongeren zich optimaal te ontwikkelen, waar ze vandaag ook zijn en morgen naar toe gaan.

MISSIE

Het waarborgen van goed Nederlands onderwijs wereldwijd, door kennis en ervaring te bundelen, ontwikkelen en te vertalen naar inspirerende ondersteuning op maat.wereldbollen

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht houdt vanuit de samenleving toezicht op het maatschappelijk resultaat van NOB. De Raad bestaat momenteel uit vijf leden.

Lees meerBekostiging

NOB voert haar werkzaamheden uit in opdracht van het Ministerie van OCW. De basis hiervoor is de Regeling Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland.

Lees meer