Werving en selectie

NOB ondersteunt scholen en onderwijsinstellingen wereldwijd. Goed onderwijs begint bij een goede leerkracht. Daarom ondersteunt NOB op verschillende manieren de werving en selectie wereldwijd.

Wervingsprocedure uitbesteden

Het grootste deel van de bij NOB aangesloten scholen heeft een eigen bestuur, en is dus ook zelf werkgever van de leerkrachten op school. Een uitzondering hierop zijn de Europese scholen (Schola Europaea). Dit type scholen valt onder bestuur van de Europese Unie. NOB is in mandaat van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap werkgever van de leerkrachten die op deze scholen (gaan) werken. Voor de vrijkomende posten op dit schooltype doet NOB de wervingsprocedure altijd zelf, in samenwerking met de directie van de betreffende school.

Voor de aangesloten scholen is het ook mogelijk om de werving via NOB te laten lopen. Een aanvraag hiervoor kan worden verstuurd naar Yvonne Bendermacher.

Vacatures plaatsen bij NOB

Bij NOB aangesloten scholen kunnen gratis hun vacatures plaatsen op deze website. Tegen betaling is dit ook mogelijk voor andere onderwijsaanbieders, in Nederland en daarbuiten. Wekelijks worden de geplaatste vacatures gedeeld met een databank van 7.400 geïnteresseerden. Jaarlijks worden er op deze manier zo'n 150 vacatures ingevuld.

Tijdelijke vervanging via een wereldwijde poule 

Wie woont en werkt in het buitenland is vaak mobiel, en woont meestal niet lang op dezelfde plaats. Hierdoor is er een redelijk verloop in de krachten wereldwijd. Soms kan een tijdelijke oplossing lucht bieden, wanneer je als school meer tijd wilt nemen voor de wervingsprocedure. NOB heeft een groep inzetbare leerkrachten achter de hand, die tijdelijk bereid zijn tegen onkostenvergoeding te opereren. Vraag Yvonne Bendermacher naar de mogelijkheden.

Voorbereiding op baan in het buitenland

Neemt jouw school iemand aan die voor het eerst buiten Nederland of Vlaanderen gaat werken? Voor deze groep leerkrachten organiseert NOB jaarlijks de 'Vliegende Startdag' in mei. Tijdens deze dag komen de specifieke les- en werksituatie van de schoolsoorten aan bod, weten de startende krachten wat er bij NOB te halen valt en zijn zij voorbereid op een nieuw bestaan in een onbekend land.

Yvonne Bendermacher-Dekkers

Adviseur werving en selectie
+ 31 (0)6 3499 5543
yvonne.bendermacher-dekkers@stichtingnob.nl


Openstaande vacatures

Wil jij werken in een internationale context? Iedere week plaatsen we nieuwe vacatures op de website.

Bekijk de vacatures