Tul(i)p, First Dutch Language School in Chicagoland

Peuteronderwijs, Basisonderwijs, Voortgezet onderwijs

De Tul(i)p School verzorgt deeltijd Nederlandstalig onderwijs, als aanvulling op het Engelstalige dagonderwijs. Dit onderwijs wordt op verschillende lokaties gegeven te weten: Naperville, in de Presbyterian Church, 943 Sanctuary Lane en Chicago, in St. Matthias School, 4910 N. Claremont Ave . Vanaf de peuter groep tot en met VO 3 (ongeveer 4 tot 16 jaar) krijgen de kinderen 1 keer per week, na de dagschool, Nederlandstalig onderwijs. De kinderen volgen een programma dat aansluit op hun niveau. Het onderwijs wordt verzorgd door een bevoegde leerkracht, bijgestaan door een aantal onderwijsassistenten. De Tul(i)p School geeft les aan het voortgezet onderwijs via Skype en volwassenenonderwijs op de loctie in Chicago. Verder is er een bibliotheek aanwezig en organiseert de school ook 3 cultuurdagen per jaar.

Downloads Schoolgids Naperville 2017-2018.pdf
Bezoekadres
943 Sanctuary Lane c/o Naperville Presbyterian Church Naperville IL 60540 Verenigde Staten
Bekijk op Google Maps
Postadres
26419 Silverleaf Dr. Plainfield IL 60585 Verenigde Staten
ImageBlock-9

Nederlands onderwijs op een dagschool

Bij deze schooltypen kiest u één school, waar het Nederlands onderwijs een (grote) plek in het lesprogramma heeft: als schoolvak, of meer dan dat.

Bekijk de mogelijkheden
ImageBlock-5

Nederlandse les

De meeste scholen en instellingen in het netwerk van NOB bieden Nederlands Taal- en Cultuuronderwijs aan, naschools. Gemiddeld is dat drie lesuren per week.

Bekijk de mogelijkheden