Leerkracht op een Europese school - een bijzondere baan

Werken op een Europese school is een vak apart. Niet alleen geef je "gewoon" goed onderwijs, je doet dat in een internationale omgeving, waarin je directeur, je collega’s en de leerlingen uit 28 verschillende landen kunnen komen. Ook volgen de scholen een eigen curriculum: het European Baccalaureate (EB). Durf jij de uitdaging aan? Op deze pagina vind je wat je moet weten over deze bijzondere scholen, de vacatures, en hoe je kunt solliciteren.

Lees meer over het Europese onderwijs

Geschikt of ongeschikt: is deze baan iets voor jou?

Als leraar aan een Europese school heb je veel ruimte om de inhoud van het onderwijs zelf vorm te geven. Omdat het Europese onderwijs methodeonafhankelijker is dan je gewend bent, wordt een stevig beroep gedaan op je didactische vaardigheden. Je werkt voor de Nederlandstalige sectie op jouw school, samen met je Vlaamse collega's. Daarbij maak je onderdeel uit van een netwerk van je Nederlandse collega-leraren aan andere Europese scholen, die je jaarlijks tegenkomt op (bij)scholingsbijeenkomsten.

Voor de leerlingen en hun families ben je meer dan alleen een leraar: je bent onderdeel van hun "thuis in het buitenland". Dat is belangrijk voor het zelfvertrouwen en voor hun band met Nederland. Veel van de leerlingen keren uiteindelijk terug naar Nederland. Jij bent cruciaal voor de doorgaande leerlijn in hun onderwijsloopbaan en hun verbinding met de Nederlandse taal en cultuur.


klas

Deze leerkrachten gingen je voor!

Wees vooral flexibel en omarm de hele ervaring

Een baan op een Europese school is een vak apart. De ervaringsdeskundigen vertellen graag hoe het er echt aan toe gaat.

Lees de verhalen